Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας και η κβαντική θεολογία

εικόνα άρθρου: Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας και η κβαντική θεολογία
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τί σχέση έχει η κβαντική φυσική με τους σύγχρονους διαθρησκειακούς διαλόγους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβας δεν έχει ξεχωρίσει για τα ορθόδοξα κηρύγματά του ωστόσο εξ απόψεως κβαντικής φυσικής η θεολογία του είναι αριστούργημα. Περί της σκέψης μας αυτής οφείλουμε μία εξήγηση.

Η κβαντική φυσική είναι άλλη μια θεωρία που προσπάθησε να εξηγήσει τη φύση. Οι φυσικοί από τον Αριστοτέλη και τον Δημόκριτο μέχρι τον Bohr, τον Fermi, τον Schrodinger και τον Feynman, προσπαθούν να καταλήξουν σε μια ενιαία θεωρία. Από τον αιθέρα, την κλασική μηχανική, τον ηλεκτρομαγνητισμό, την ατομική θεωρία, μέχρι την Πυρηνική φυσική στοιχειωδών σωματιδίων που εξήγησε η κβαντομηχανική, τις δύο θεωρίες της σχετικότητας, την κβαντική ηλεκτροδυναμική και τις πιο σύγχρονες θεωρίες, ο στόχος ήταν μια ενιαία θεωρία εξήγησης της φύσης. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει επιτευχθεί.

Σχηματικά η μηχανική εξηγεί τα φαινόμενα με σώματα μεγάλης κλίμακας (από πλανήτες μέχρι την καθημερινότητα μας) , αλλά όσο φτάνουμε στο μικρόκοσμο, όπου η μάζα θεωρείται αμελητέα, ερμηνεύεται ο κόσμος μας πληρέστερα από την κβαντική θεωρία.

Η θεωρία αυτή είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί σε μικρά παιδιά αλλά και σε ενήλικες, χωρίς το απαραίτητο μαθηματικό υπόβαθρο. Ένα παράδειγμα της δυσκολίας αυτής είναι το φρέαρ ή φράγμα δυναμικού. Ένα στοιχειώδες σωμάτιο εντοπίζεται σε σημείο Α και με την ενέργεια που έχει είναι αδύνατο, με βάση τη θεωρία της μηχανικής, να βρεθεί στη θέση Β, γιατί ανάμεσα τους είναι ένα πηγάδι που για να το “ξεπεράσει” δεν αρκεί η ενέργειά του. Όμως, όλως παραδόξως (για τη μηχανική) το σωμάτιο εντοπίζεται στη θέση Β. Το φαινόμενο εξηγείται από την κβαντική θεωρία με το περίφημο “κβαντικό άλμα”.

Ένα αντίστοιχο φρέαρ με αυτό της κβαντικής θεωρίας θα βρούμε στην Αγία Γραφή. Ο Ιησούς λοιπόν στο φρέαρ με τη Σαμαρείτιδα βοήθησε την καλοπροαίρετη γυναίκα να περάσει το “φράγμα δυναμικού” που την χώριζε με την Αλήθεια. Μεταξύ τους δεν υπήρξε διάλογος επί ίσοις όροις αλλά με ένα πρόσχημα, ότι ζήτησε νερό, ο Χριστός κέντρισε το ενδιαφέρον της, άκουσε την άποψή της, της έδωσε απαντήσεις, της αποκάλυψε πράγματα κρυφά και στο τέλος η Σαμαρείτιδα ασπάστηκε 100% τη διδασκαλία του Κυρίου.

Το φρέαρ εκείνο 2000 χρόνια συνεχίζει να υπάρχει. Από τη μία, στη θέση του Χριστού, είναι η Εκκλησία, από την άλλη, στη θέση της Σαμαρείτιδος, είναι οι αιρετικοί. Ο Χριστός επί του φρέατος έδωσε τον τρόπο να γίνει το άλμα που είναι η αποδοχή της αληθείας εκ μέρους του αιρετικού. Δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου το χάσμα δυναμικού όλο και βαθαίνει και το έλλειμμα ενέργειας δεν επιτρέπει στους αιρετικούς να το ξεπεράσουν. Ο δε διάλογος επί του φρέατος μετατράπηκε πλέον από προσχηματικός, για την μετάδοση του λόγου του Θεού, σε διάλογο επί ίσοις όροις. Να πούμε εμείς, να πείτε εσείς και να συνεχίσουμε ώς έχει.

Όταν, επί παραδείγματι, λέει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας ότι “Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας και οφείλει κάποιος να κρατά πάντα ανοικτούς τους διαύλους της επικοινωνίας”, προφανώς δεν έχει στο νού του τον Χριστό και την Σαμαρείτιδα, αλλά εννοεί το θέατρο του ΠΣΕ. Ή έχει υπόψη του την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, στην οποία το “Εις Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία” αναφέρεται σε όλες τις ιστορικά αποκαλούμενες με το όνομα “εκκλησίες”.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο κάθε πρόθυμος Μητροπολίτης, εν προκειμένω ο Νεαπόλεως Βαρνάβας, όταν διαλέγεται με κάθε καρυδιάς καρύδι, αιρετικό ή αλλόθρησκο, πραγματοποιεί ένα θεολογικό κβαντικό άλμα, στο οποίο, αντί οι αιρετικοί να βρεθούν “κβαντικά” στην Ορθοδοξία, βρίσκεται ο ίδιος στην απέναντι πλευρά του φρέατος της αληθείας και των δογμάτων, στην αίρεση.

Όπως το αδύνατο για να εξηγηθεί στη φυσική απαιτεί μια νέα θεωρία, έτσι και η αίρεση στην Ορθοδοξία απαιτεί μια νέα (κβαντική) θεολογία, που δε θεωρεί προϋπόθεση την αλήθεια αλλά την αγάπη.

Το θέατρο της Οικουμενιστικής υποκρισίας σε όλο του το μεγαλείο!

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
«Ευλογία» για τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως τα εμβόλια
– Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα, μόνο ο Θεός ο ίδιος δύναται να με σταματήσει
– Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα

Δέν εἶναι ἡ πρώτη φορά, πού ὁ Μητροπολίτης Βαρνάβας προσβάλλει τήν Ὀρθόδοξη Πίστη καί Παράδοση Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ Ἀποκλειστικά γιά τό...

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας καλωσορίζει τον αιρετικό, λίγο πριν εκδιώξει τον ομολογητή ιερέα του

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Είναι δυνατόν ποτέ Ορθόδοξος Ιεράρχης να αναγνωρίζει στον κατεγνωσμένο αιρετικό Μονοφυσίτη ιεροσύνη και Χάρη; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η δίωξη του Ιερέα π. Γαβριήλ από τον Μητροπολίτη...

Ανοικτή επιστολή προς επίσκοπο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα

του Αριστείδη Δασκαλάκη  «Η δε κακή βουλή τω βουλεύσαντι κακίστη (Η κακή απόφαση κάνει περισσότερο κακό σ’ αυτόν που την πήρε – Ησίοδος)»… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σεβασμιότατε, υπάρχει η πληροφορία ότι διώκετε τον προϊστάμενο –...

ΕΚΤΑΚΤΟ! Καρατόμηση παραδοσιακού κληρικού στη Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά site ο συγκεκριμένος ιερέας δεν υπάκουσε στην εντολή του Μητροπολίτη Βαρνάβα για καθολική εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σαν κεραυνός εν αιθρία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.