Επικαιρότητα

Για τις ψυχολογικές αντοχές των ιερέων μίλησε ο Ιλίου Αθηναγόρας

εικόνα άρθρου: Για τις ψυχολογικές αντοχές των ιερέων μίλησε ο Ιλίου Αθηναγόρας
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αναλώνεται σε έναν πολιτικό λόγο αποπροσανατολισμού παρουσιάζοντας μια άνευ σημασίας βιτρίνα της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή ένα Πρόγραμμα επιμόρφωσης των εν ενεργεία κληρικών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο περιστατικό της επίθεσης με βιτριόλι στους Επισκόπους αποκαλύφθηκε με τον πιο επώδυνο τρόπο πόσο φοβερό πράγμα, αλλά και επικίνδυνο είναι το να μην ακολουθούνται οι Ιεροί Κανόνες για τη χειροτονία ιερέων.

Περιμένοντας έστω και αυτήν την ύστατη ώρα να ακούσουμε έναν υπεύθυνο λόγο από τη μεριά της Εκκλησίας, απογοητευτήκαμε για πολλοστή φορά ακούγοντας τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Αντί να πιάσει την ουσία του προβλήματος, αναλώνεται σε έναν πολιτικό λόγο αποπροσανατολισμού παρουσιάζοντας μια άνευ σημασίας βιτρίνα της Αρχιεπισκοπής, η οποία αφορά την ύπαρξη ενός Προγράμματος επιμόρφωσης των εν ενεργεία κληρικών.

Για την ευθύνη των Επισκόπων πάνω στο θέμα της επιλογής των κληρικών έκανε μια βιαστική αναφορά.

Το πρόβλημα όμως βρίσκεται ακριβώς εδώ, καθώς οι Επίσκοποι έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να ερευνήσουν τη ζωή αλλά και να στηριχτούν στη συμμαρτυρία του πνευματικού της εκάστοτε ψυχής, όπως αυτό προτάσσει η δυσχιλιόχρονη παράδοση της Εκκλησίας μας. Και έπειτα με πολλή προσευχή να πάρουν την απόφαση, αφού έχουν ξεκάθαρη την βεβαίωση ότι το πρόσωπο που έχουν μπροστά τους κάνει για ιερέας.

Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ ζοφερή, καθώς από τη μια μεριά οι σημερινοί Επίσκοποι χειροτονούν αδιάκριτα και βιαστικά μη υπακούοντας στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και από την άλλη, το έλλειμμα πίστης που παρουσιάζουν οι ίδιοι οι Επίσκοποι τους στερεί από τη φωτισμένη διάκριση να πάρουν την κατά Θεόν απόφαση.

Ακριβώς επειδή οι σημερινοί Ιεράρχες έχουν καταληφθεί από το πνεύμα της εκκοσμίκευσης και όλα υπολογίζονται κατά τα ανθρώπινα όπως μας απέδειξαν με τα υγειονομικά μέτρα στους ναούς και τις κλειστές εκκλησίες, έτσι ο Μητροπολίτης Ιλίου μοναδική λύση βρίσκει τον έλεγχο των ψυχολογικών αντοχών των ιερέων αλλά και τη σύσταση ψυχιατρικής επιτροπής, όπως απαντά σε άλλο δημοσιογράφο.

Όλα δείχνουν ότι ο Ιλίου Αθηναγόρας ενισχύει και πάλι την Επιστήμη, περιφρονώντας την Παράδοση. Οι αποδομητές εν δράσει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες και τα “επιλεκτικά” αδικήματα

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.