Παρακαταθικός

Στην παγίδα της ακαδημαϊκής αυθεντίας

εικόνα άρθρου: Στην παγίδα της ακαδημαϊκής αυθεντίας
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Οπωσδήποτε οφείλουμε σεβασμό στους ειλικρινείς κόπους της απόκτησης ενός διδακτορικού τίτλου σπουδών…


Στην εποχή μας βέβαια υπονοείται πως όταν ένα σύστημα εξουσίας το επιθυμεί για τους εκλεκτούς του, μπορεί να μεθοδεύσει ακόμα και τη χορήγηση διδακτορικού διπλώματος από το παράθυρο.

Ας μην είμαστε τόσο επιφυλακτικοί γιατί άλλη είναι η επισήμανση την οποία θα θέλαμε να κάνουμε, με αφορμή το άρθρο που διαβάσαμε στη Κατάνυξη με τίτλο: “Ένας προβληματισμός για ένα… ίδρυμα προβληματισμού (ΙΕΘΠ)“.

Οι Ακαδημαϊκοί

– συγγράφουν βιβλία, άρθρα, ερευνητικές εργασίες,

– διοργανώνουν και συμμετέχουν σε συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια,

– ιδρύουν και οργανώνονται σε σωματεία και συλλογικότητες

Με τον δικό τους τρόπο δηλαδή, καλλιεργούν και συντηρούν το ακαδημαϊκό τους κύρος. Συμβαίνει όμως να είναι και έντονα εξαρτημένοι, επειδή η επιστημονική έρευνα δίχως επαρκή χρηματοδότηση δεν μπορεί να είναι πλέον βιώσιμη.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κρατούν ισορροπίες με την εκάστοτε πολιτική εξουσία και κάθε είδους “εξουσίες”.

Τελικά υπάρχει στρατευμένη επιστήμη; Η απάντηση είναι δυστυχώς ΝΑΙ!

Τα παραδείγματα αμέτρητα σχετικά με επιστημονικές έρευνες που αθώωναν τους “χρηματοδότες” τους. Ας μη ξεχνάμε πως στα μέσα του 20ου αιώνα οι έρευνες αθώωναν το τσιγάρο!!!

Σήμερα η επιστήμη αθωώνει τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα δίκτυα 4G & 5G, την A.I. (τεχνητή νοημοσύνη), τα εμβόλια mRNA και την οικουμενική κίνηση, ήτοι την παναίρεση του οικουμενισμού.

Οι λεγόμενες δεξαμενές σκέψης και τα ιδρύματα που φέρουν τη σφραγίδα ακαδημαϊκών, όταν συμμαχούν και προάγουν την αίρεση, αυτό συνιστά μαρασμό των πνευματικών ανθρώπων του τόπου, κατάπτωση κοινωνική και δυστυχώς αποτελεί προάγγελο δεινών και σκληρής δοκιμασίας που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια.      

“Παρακαταθικός”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Νεοέλληνες: Θα είμαστε οι επόμενοι Χετταίοι και οι Σουμέριοι;

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Το τραγικό φαινόμενο της παγκόσμιας κατάρρευσης της γονιμότητας “Η πολιτική αντικατάστασης πληθυσμών μαζί με το δημογραφικό ισοδυναμεί με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, που καταδικάζει σε αφανισμό τη χώρα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.