Επικαιρότητα

Φίμωτρο στον εφημεριακό κλήρο ενόψει των εκλογών από Αρχιερείς, είτε δια προφορικής εντολής είτε δια εγκυκλίου

εικόνα άρθρου: Φίμωτρο στον εφημεριακό κλήρο ενόψει των εκλογών από Αρχιερείς, είτε δια προφορικής εντολής είτε δια εγκυκλίου
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

Είναι πάγια θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας η μη ανάμειξη των κληρικών, με οιονδήποτε τρόπο, στα των εκλογών. Και όντως η δύναμη της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας είναι ο απλός εφημεριακός κλήρος μαζί με τον Λαό του Θεού!


Είναι γνωστό ότι μετά την διακυβέρνηση της “πρώτη φορά αριστερά”, με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδας συνεργάστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, πολλοί ήταν αυτοί που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν την αρνητική ψήφο, τιμωρώντας τον κυβερνητικό σχηματισμό των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών, τη συμφωνία χωρισμού Εκκλησίας Κράτους, με αναθεώρηση του Συντάγματος στα άρθρα 3 και 13, τα σύμφωνα συμβίωσης, την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, την νόθευση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση  κλπ. Πολλοί πίστευαν ότι η άνοδος ενός συντηρητικού κόμματος στην εξουσία ήταν το “μη χείρον βέλτιστον” για το έθνος, την κοινωνία και την Εκκλησία.

Εκ των υστέρων γνωρίζουμε ότι σωθήκαμε από την αριστερή άθεη και διεθνιστική Σκύλλα και πέσαμε στη δεξιά της νεοταξικής Χάρυβδης. Τίποτα δεν προοιώνιζε το 2019, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα διαδραμάτιζε η κυβέρνηση της χώρας στην αλλαγή ταχύτητας στον παγκόσμιο έλεγχο και την παγκοσμιοποίηση. Η εκδίπλωση της Νεοταξικής ατζέντας της που ακολούθησε,  ελέω της κορωνοδικτατορίας, έσυρε τη χώρα στην ολοκληρωτική προσάρτηση της στον αμερικανικό άξονα σε πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας. Η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών και οι υποχρεωτικότητες  κοσμούν το βιογραφικό της. Ούτε και με αυτή, τη λεγομένη δεξιά κυβέρνηση, η Εκκλησία της Ελλάδας δυσκολεύτηκε να συμπλεύσει πλήρως. 

Ας θυμίσουμε μερικά μόνο από τα ιερά deals της Αρχιεπισκοπής με την κυβέρνηση: 

Αμέσως μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης το 2019, ο πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο, ξεκαθάρισε ότι “….δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη συνταγματική αναθεώρηση». Έκτοτε ακολούθησαν α) η μεγάλη σύμβαση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΠΑΝ για υλοποίηση έργων, β) η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των κοιμητηριακών ναών από τους δήμους στις μητροπόλεις, γ) η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών που μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, δ) η χρηματοδότηση της διά βίου επιμόρφωσης των ιερέων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του ΙΠΕ, και άλλα πολλά. 

Έναντι αυτών η Εκκλησία υποτάχθηκε μέχρι εξουθένωσης στις διαθέσεις του Κράτους όσον αφορά την αντιμετώπιση της λεγομένης πανδημίας. Μιλάμε για τη λεγόμενη “συνεργασία” Εκκλησίας και πολιτείας επί κορωνοϊού, που ο Καίσαρας διέτασσε και η Εκκλησία υπάκουε ενισχύοντας τα ταμεία της και εξαγοράζοντας με χρήμα την ανίερη σύμπραξη του κλεισίματος των Εκκλησιών και της καθυπόταξης στο φόβο του ποιμνίου. Πώς να ξεχάσουμε την διήμερη Ανάσταση που επιβλήθηκε με ζήλο υπακοής προς τα άλογα μέτρα της κυβέρνησης. 

Γράφαμε αλλού: “Τα μέτρα της Πολιτείας ήταν και μέτρα της Εκκλησίας! Ό,τι ίσχυε για τις πολιτικές/κοινωνικές συναθροίσεις, ίσχυε και για τις λατρευτικές. Κι αυτό είναι κάτι πρωτοφανές στην παράδοση της Εκκλησίας μας. Σαφώς και σηματοδοτεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία! Κάτω από το τραπέζι υπάρχει συμφωνία απόλυτη. Μια συμφωνία “his master’s voice”. Μια δήλωση του Αρχιεπισκόπου συνοδεύεται απαραιτήτως από ευχαριστίες της κυβέρνησης. Και κάθε καινούργιο μέτρο βαπτίζεται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του αρχιεπισκοπικού γραφείου. Η Ιερά Σύνοδος στο πρώτο ακόμη λοκ ντάουν είχε κάνει την ανακοίνωση για το κλείσιμο των Ναών, πριν καν το αποφασίσει η Κυβέρνηση. Αργότερα η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι θα γίνει η Ανάσταση στις 9μ.μ., ενώ η κυβέρνηση δεν το θεωρούσε καν αναγκαίο. Όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που για να υλοποιηθεί εργαλειοποιήθηκε το Ευαγγέλιο: Αφού το κέλευσε η εξουσία, ας μην τη στενοχωρήσουμε, λένε οι “ευσεβείς”, βλ. πλήρως συμμορφωμένοι, χριστιανοί. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Έτερη πλάνη, πολιτική και αντορθόδοξη, που κυριάρχησε μεταξύ των ευσεβών, είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να υπακούσουμε στο κυβερνόν ευσεβές κόμμα των δεξιών χριστιανών, γιατί καραδοκούν οι άθεοι Συριζαίοι. Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε το ένθεον και το πατριωτικόν της παρούσης κυβερνήσεως. Μιας άλλης μορφής δεξιόστροφη αθεΐα ψηλαφίσαμε στα χρόνια αυτής της διακυβέρνησης, την πλάνη της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Νέας Εποχής σε όλο της το μεγαλείο. Οι Συριζαίοι μητροπολίτες μετατράπηκαν σε νεοταξίτες, χάρη στις πλάνες και στις αιρέσεις που ο Οικουμενισμός έχει ήδη διασπείρει. Αγαπολογίες, ψευτοενότητα και τα συναφή.

Έχει αυτή την ιδιότητα η πλάνη και η αίρεση, όταν δεν αντιμετωπίζεται ιεροκανονικά. Προσαρμόζεται για να υπάρξει.”

Με δεδομένο όλο αυτό το παρασκήνιο και με την χώρα σε προεκλογική περίοδο από το Σάββατο 22 Απριλίου, πώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός πως αρκετοί Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας, είτε δια προφορικής εντολής είτε μέσα από εγκυκλίους, καλούν τους κληρικούς τους να μην αναμειγνύονται στις προεκλογικές διενέξεις ούτε να τάσσονται στο πλαίσιο της ποιμαντικής τους δράσης υπέρ ή κατά κομμάτων; 

Σαν ένα μήνυμα ότι η Διοικούσα Εκκλησία θα συμπράξει έτσι κι αλλιώς με κάθε φορέα εξουσίας ό,τι κι αν αυτός πρεσβεύει κι ό,τι κι αν έχει σχεδιάσει για την χώρα; Ή σαν ένα μήνυμα ότι απαγορεύεται να τάσσονται οι κληρικοί  υπέρ κομμάτων, εκτός κι αν αυτό είναι το αγαπημένο κυβερνόν κόμμα, το νεοταξικό αυτό μόρφωμα που στη θέση της ελληνορθοδοξίας έχει εγκαθιδρύσει τον ελληνο-οικουμενισμό σε αγαστή συνεργασία με Φανάρι και Εκκλησία της Ελλάδας;

Και πώς να ερμηνεύσουμε την προτροπή αυτή προς τους απλούς κληρικούς-πνευματικούς της χώρας, τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί Ιεράρχες δεν σταματούν να δέχονται στα γραφεία τους τους διαφόρους υποψηφίους για την πολυπόθητη προεκλογική φωτογράφηση; Τελικά θα απέχουν οι κληρικοί και θα εμπλέκονται οι Αρχιερείς; 

Πάντα τους απλούς κληρικούς και πνευματικούς φοβόταν και  φοβάται το καθεστώς, και αποδείχθηκε αυτό την εποχή της “πανδημίας” που απαγορεύτηκε το μυστήριο της εξομολόγησης, γιατί αρκετοί πνευματικοί τους χαλούσαν την δουλειά, της καθολικής υποταγής και του καθολικού εμβολιασμού του λαού του Θεού. Και όντως η δύναμη της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας είναι ο απλός εφημεριακός κλήρος μαζί με τον Λαό του Θεού! Από τις τάξεις αυτού του απλού εφημεριακού κλήρου ξεπηδάει η αντίσταση στις μέρες μας και όχι από μοναστήρια και ηγουμένους και αυτό το έχει αντιληφθεί το καθεστώς. Φίμωτρο, λοιπόν, στον εφημεριακό κλήρο και ενόψει των εκλογών! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Α΄)
Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Β΄)

Σχετικά άρθρα

“Καμπάνα” στην καμπάνα!

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Έγινε το πρώτο βήμα για την σταδιακή επιβολή ομερτά και στις καμπάνες των εκκλησιών Η παράξενη είδηση μας έρχεται από την Καλαμάτα. Αφορά στην κρούση της καμπάνας...

Στην υγειά του κορόιδου πιστού λαού

Άρθρο της Ελένης Καμπούρηαρθρογραφεί για katanixi.gr Εμπρός λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι Άγιοί μας… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την τελευταία διετία ο πιστός λαός πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Εκεί τον οδήγησαν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.