π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

εικόνα άρθρου: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο θεολόγο της δεύτερης χιλιετίας


Στο πρώτο μέρος τεκμηριώθηκε από τον κραταιό πατρολόγο και σύγχρονο ομολογητή πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Ζήση, η Αποτείχιση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από τον Βαρλαμίτη Πατριάρχη Ιωάννη Καλέκα, με γραπτές μαρτυρίες του ίδιου του Καλέκα.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται με τη μορφή της ανθολόγησης από το τεράστιο έργο του Αγίου, που εκτείνεται σε 6 τόμους, μαρτυρίες κυρίως από τις επιστολές που απέστειλε ο ίδιος ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, παρουσιάζονται ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την Αποτείχισή του από τον αιρετικό Πατριάρχη Καλέκα.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Αγιός Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του ( Μέρος Β’)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Κυριακή του Παραλύτου [2024]

Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. «Τη αυτή ημέρα, Κυριακή τετάρτη από του Πάσχα, του Παραλύτου μνείαν ποιούμεθα και, ως εικός, το τοιούτον εορτάζομεν θαύμα»

Συντονιστείτε! Την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5 στις 19:00: Ο κοινός εορτασμός του Πάσχα απορρίπτεται από τους Ορθοδόξους (Β΄)(2024)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Ἕξι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως "ἔχασαν τά Πασχάλια". Ἤθελαν καί θέλουν νά μᾶς ἀλλάξουν τό Πάσχα"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.