π. Θεόδωρος Ζήσης

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

εικόνα άρθρου: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο θεολόγο της δεύτερης χιλιετίας


Στο πρώτο μέρος τεκμηριώθηκε από τον κραταιό πατρολόγο και σύγχρονο ομολογητή πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Ζήση, η Αποτείχιση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από τον Βαρλαμίτη Πατριάρχη Ιωάννη Καλέκα, με γραπτές μαρτυρίες του ίδιου του Καλέκα.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται με τη μορφή της ανθολόγησης από το τεράστιο έργο του Αγίου, που εκτείνεται σε 6 τόμους, μαρτυρίες κυρίως από τις επιστολές που απέστειλε ο ίδιος ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, παρουσιάζονται ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την Αποτείχισή του από τον αιρετικό Πατριάρχη Καλέκα.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Ο Αγιός Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του ( Μέρος Β’)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

«Η εικόνα που επιδιώκει να παρουσιάσει το φιλιόκβε» – Η απεικόνιση της Αγίας Τριάδος [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΒΙΝΤΕΟ-2015]

Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Η παραδοσιακή ορθόδοξη εικόνα της Αγίας Τριάδος, είναι η Φιλοξενία του Αβραάμ, στην οποία δεν πρέπει να αποφεύγεται η απεικόνιση του Αβραάμ και της Σάρας…

Ο Χριστός ενίκησε τον θάνατο. Τι είναι ο θάνατος και τι συμβαίνει μετά τον θάνατο (Μέρος Δ’)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Ο π. Θεόδωρος Ζήσης, μεγάλος Θεολόγος που τυγχάνει πανορθοδόξου σεβασμού, συνεχίζει τη σειρά των ανεκτίμητων μαθημάτων με θέμα τον θάνατο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.