Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας θεολογεί επικίνδυνα

εικόνα άρθρου: Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας θεολογεί επικίνδυνα
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Γιατί ένας Επίσκοπος στην εποχή μας επιλέγει να σκανδαλίζει το ποίμνιο;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πάνε αρκετές μέρες τώρα που έχει επανακάμψει στην επικαιρότητα με άσχημο τρόπο ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Προσκεκλημένος μεταξύ άλλων επισκόπων του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, την παραμονή της εορτής (3/12/2022), φέρεται να είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε.»

Αυτή η Επισκοπική γνώμη που εκφράστηκε δημοσίως έχει σκανδαλίσει τον πιστό λαό. Κοιτώντας το βιογραφικό του, είναι αξιοθαύμαστες οι σπουδές του και μάλιστα σε ένα διευρυμένο πεδίο. Δεν περιορίστηκε μόνο σε σπουδές Θεολογίας αλλά και σε μεταπτυχιακές σπουδές management. 

Ήδη προχωρά σε περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. Τα δυνατά χαρτιά του δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, ώστε να υποθέσουμε ότι προέβη σε αυτή τη δήλωση εκ παραδρομής. Θα ήταν ευχής έργον, εάν έβγαζε κάποια ανακοίνωση, για να διευκρινίσει ή ακόμα και να διαψεύσει την συγκεκριμένη θέση του.

Δεν το έπραξε όμως.

Ποια άραγε η σκοπιμότητα διατύπωσης τέτοιων προκλητικά αιρετικών θέσεων από Επισκόπους της εποχής μας;

Αν κοιτάξουμε ψύχραιμα τα δεδομένα, γίνεται πλέον αντιληπτό πού οδηγούνται τα πράγματα. Οι επίσκοποι στην Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποιούν μεθόδους της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η Νέα Τάξη τολμά και κάνει συζητήσεις, είτε φανερά είτε πίσω από κλειστές πόρτες, για θέματα που μερικές δεκαετίες πριν θα τα θεωρούσαμε θεωρίες συνωμοσίας, όπως π.χ. για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

Μετά από 2-3 δεκαετίες η πρώην θεωρία συνωμοσίας, υλοποιείται βάσει σχεδίου, το οποίο μάλιστα έχει διατυπωθεί γύρω στο 1923 από τον Richard von Coudenhove-Kalergi στο βιβλίο του Πανευρώπη:

“Στο βιβλίο του ‘’Praktischer Idealismus, o Kalergi αναφέρει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών ‘’Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης,,δεν θα είναι οι παλιοί λαοί της Ευρώπης, αλλά ένα είδος υπανθρώπων από επιμειξία ( Η Γκρίζα φυλή). Γράφει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό μείγμα χωρίς ποιότητα, ιστορία, μνήμη, πολιτισμό, το οποίο θα χειραγωγείται εύκολα από την ελίτ του μέλλοντος”.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι νέοι Επίσκοποι δείχνουν να έχουν αποφασίσει την αντικατάσταση της ανθρωπογεωγραφίας του ποιμνίου. Έρχονται εποχές που στις εκκλησιές θα έχουμε face control, κατά τα πρότυπα των ξενυχτάδικων. Θα θεωρούνται ανεπιθύμητοι οι πιστοί που διαφυλάσσουν τα δόγματα, αποκαλούν αιρετικό τον Πάπα και το Π.Σ.Ε.μ παναίρεση τον οικουμενισμό, ψευδοσύνοδο το Κολυμπάρι, σχισματικούς και αχειροτόνητους τους Ουκρανούς του Φαναρίου. 

Η ομολογία της Πίστεως θα θεωρείται μια παρωχημένη, μια ποινικά κολάσιμη ρητορική μίσους, που εμποδίζει τους πιστούς όλων των θρησκειών να ενωθούν και να συνεργαστούν για το “κοινό καλό” της ανθρωπότητας.

Πότε στο όνομα της ειρήνης, πότε στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη και των άλλων ανθρωπιστικών αδιεξόδων, τα οποία ο Δυτικός Πολιτισμός μας κληροδότησε, με κάθε ευκαιρια εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει οι διάφορες θρησκείες να ενωθούν κρατώντας η κάθε μία τις δικές της παραδόσεις.

Γιατί ένας Επίσκοπος στην εποχή μας επιλέγει να σκανδαλίζει το ποίμνιο;

Το ευαγγέλιο των Επισκόπων στην Νέα Εποχή λέγεται αδιαφορία, ποιμαντική αναισθησία! Απευθύνονται σε όποιον αρέσουν και όχι σε όλους τους πιστούς.

Όπως ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος παραδέχτηκε πως θα είναι με τον λαό, ακόμα και αν αυτός πορευτεί αντίθετα προς το Ευαγγέλιο.

Όπως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, ο οποίος, για εκπαιδευτικούς λόγους, λειτουργεί με την πλάτη του στραμμένη στο Ιερό Βήμα κατά το παπικό πρότυπο και διακόπτει κάθε τόσο την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, για να κάνει περιγραφή των φρικτών τελουμένων, σαν να πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Έτσι και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, με περισσότερους από 170 χιλιάδες followers στο facebook, απαξιώνει όσους θεωρούν βλάσφημες και αιρετικές τις θέσεις του.

“Δεν σας θέλουμε για ποίμνιο” είναι το σύνθημα των Επισκόπων για όσους αντιδρούμε και καταγγέλλουμε ως παναίρεση τον Οικουμενισμό. Σύνθημα που το δίνει ο Πατριάρχης και υπακούει η Ιερά Σύνοδος, γιατί δεν τον ελέγχει και φυσικά δεν τον τιμωρεί. 

“Είστε εκτός Εκκλησίας”, μας λένε, κουνώντας μας το δάχτυλο και χαρακτηρίζοντας μας ψεκασμένους, φονταμενταλιστές και αποτυχημένους.  
Εμείς θα μείνουμε με τον Χριστό, με την Φίλη Ορθοδοξία των Αγίων Πατέρων και όχι με τους αδιάφορους Οικουμενιστές Επισκόπους.  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά: 
Απάντηση στον Ν. Ιωνίας Γαβριήλ που διαστρέβλωσε την πίστη σε σχέση με την ομοφυλοφιλία
«Ορθόδοξοι» λυκοποιμένες σε βέβηλα διαβολοπανήγυρα
π. Θεόδωρος Ζήσης: «Ο Μητρ. Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο…      

Σχετικά άρθρα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.