εικόνα άρθρου: Ο Βαρθολομαίος δεν στηρίζει τον Ουκρανικό λαό, αλλά το ποίμνιο του Επιφανίου!
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Υποδέχθηκε στο Φανάρι ομάδα Ουκρανών προσκυνητών

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παραμονή Χριστουγέννων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχθηκε στο Φανάρι μία ομάδα 150 Ουκρανών προσκυνητών, μεταξύ των οποίων παιδιά, αδελφοί ή σύζυγοι Ουκρανών στρατιωτών που ακόμα μάχονται ή έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ήταν μία ακόμα ευκαιρία του Πατριάρχη να δείξει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό…

Το θέμα όμως είναι ότι ψεύδεται ασύστολα.

Πρώτον γιατί ο π. Βαρθολομαίος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, καθώς με την παραχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στη μερίδα των αχειροτόνητων καθηρημένων Ουκρανών, εγκατέστησε σχίσμα στην Εκκλησία, διαίρεσε και δίχασε τον Ουκρανικό λαό.

Ταυτόχρονα έδωσε υπόσταση και δύναμη σε όλες τις παράνομες ομάδες με τις ουνιτικές καταβολές, τις συχνά και ναζιστικές, που εργάζονται εδώ και χρόνια στη χώρα της Ουκρανίας, με σκοπό να κυριαρχήσουν και να πλήξουν θανάσιμα την ενότητα των Ορθοδόξων χριστιανών στην Ουκρανία.

Τρίτον, αδιαφόρησε για τους χριστιανούς αδελφούς μας όταν επί σειρά ετών διώκονταν, βασανίζονταν, θανατώνονταν από τους Ουνίτες του Πάπα και τους παγκόσμιοποιητές. Όλοι θυμόμαστε τα γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν και την γενοκτονία των φιλορώσων Ορθοδόξων της Ανατολικής Ουκρανίας από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα.

Είναι ολοφάνερο ότι η ευσπλαχνία του κ. Βαρθολομαίου δεν αφορά τον Ουκρανικό λαό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά το ποίμνιο του υιού του, Επιφανίου. 

«Πως θα ήταν δυνατόν η Μητέρα Εκκλησία να μην καταδικάσει αυτόν τον πόλεμο, όταν βλέπει να σκοτώνονται άδικα τα παιδιά της;… Η νίκη θα είναι μαζί σας, διότι η αλήθεια και το δίκαιο πάντοτε νικούν στο τέλος».

Η “καλή” Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως στηρίζει τους Ουκρανούς πιστούς … αυτούς που βαδίζουν σύμφωνα με τα σχέδιά του. Στόχος του να  αποκόψει όλους τους Ουκρανούς από την πραγματική δική τους Μητέρα Εκκλησία, αυτήν της Εκκλησίας της Ρωσίας.

«Είπα και επαναλαμβάνω ότι αυτή η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι άδικη, είναι έγκλημα, είναι αμαρτία. Δεν είναι μία πράξις ορθόδοξος, δεν είναι μία πράξις χριστιανική».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρόεδρο Ζελένσκι και το «θερμό ευχετήριο γράμμα» που του απέστειλε. Μάλιστα τον χαρακτήρισε γενναίο αγωνιστή…

Παρέλειψε να πει όμως ότι ο αγώνας του Ζελένσκι είναι να ενισχύσει και να εδραιώσει τα ναζιστικά τάγματα, αυτά που σκοτώνουν και βιαιοπραγούν εναντίον των Ορθόδοξων πιστών, προκειμένου να μετατραπεί η Ουκρανία σε μία χώρα με χριστιανούς της παγκοσμιοποίησης, διαφόρων ομολογιών και δογμάτων, χριστιανούς όπως τους θέλει ο Αντίχριστος. Τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου, που αγωνίστηκε ενάντια στους αιρετικούς της εποχής του, φωτίζουν την οδό που πρέπει να βαδίσουμε “Ὅσοι προσποιοῦνται ὅτι ὁμολογοῦν τήν ὑγιά Ὀρθόδοξο πίστη, ὄχι μόνο νά μήν ἔχετε ἐκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους, ἀλλά οὔτε ἀδελφούς νά τούς ὀνομάζετε”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Μασόνος Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄, η πολιτική των Η.Π.Α. και η σημερινή Ουκρανία
Δυτικοί ”Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας
Η κυβέρνηση Ζελένσκι θα κηρύξει εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.