Θα αποφασίζουν για εμάς και τις οικογένειες μας χωρίς εμάς;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μασκομάχοι εναντίον μασκόφιλων. Μια κατάσταση που τείνει να πάρει διαστάσεις ορμητικού χειμάρρου. Τρίβουν τα χέρια τους οι ηθικοί αυτουργοί και κατάφεραν να ταλανίζεται ένας ολόκληρος πλανήτης. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην πατρίδα μας. Και γιατί όχι; Αφού και τους το επιτρέπουμε και το αποδεχόμαστε. Μας φίμωσαν, μας φόβισαν, μας απείλησαν και το χειρότερο απ’ όλα; Εργαλειοποιούν τον ιό και τις μάσκες, για να μας αφαιρέσουν την ικανότητα να ορίζουμε τις ζωές μας, την ζωή της οικογένειάς μας και των παιδιών μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας κατά της επιβολής μασκών σε μαθητές, είπε χαρακτηριστικά ότι:  “Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας…’’. Απερίγραπτες δηλώσεις και μάλιστα από έναν άνθρωπο που είναι πατέρας και κυρίως οι δηλώσεις αυτές εκπροσωπούν την ίδια την κυβέρνηση. 

Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης; Ότι μπορεί η κάθε κυβέρνηση να νομοθετεί και να αποφασίζει ερήμην των πολιτών της; Ποιον υπηρετεί τελικά η οποιαδήποτε κυβέρνηση; Τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του, από τον οποίο έχει εκλεγεί ή τις δικές της απόψεις ή οποιαδήποτε άλλου υποστηρικτή της; Δεν έχει το δικαίωμα ο γονέας να αντιδράσει σε ο,τιδήποτε αποφασιστεί για τα παιδιά του, το οποίο ενδεχομένως έρχεται σε αντίθεση με την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού; Αν οι αποφάσεις της Πολιτείας είναι μακροπρόθεσμα βλαπτικές για την ζωή και τον ψυχισμό του παιδιού, θα πρέπει οι γονείς να μείνουν αμέτοχοι σε αυτό; Θα αποφασίζουν για εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς εμάς; Επικαλούνται τον ιερό θεσμό της Δημοκρατίας και τελικά τον εφαρμόζουν κατά το δοκούν; Γιατί δεν αφουγκράζονται την φωνή του λαού που τους ανέβασε στην εξουσία; Αυτές οι κορώνες μόνο φασιστικό άρωμα αναδύουν και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις δημοκρατικές υγιείς φωνές που θα έπρεπε να ακούγονται. Να θυμίσουμε στον κ. Γεωργιάδη τι είναι Δημοκρατία; “Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού” (1ο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος). Η Δημοκρατία προφανώς κι έχει νόμους και κανόνες και για αυτό σας λέμε ότι δεν μπορείτε να αποφασίζετε χωρίς αυτούς. Δεν γίνεται οι αποφάσεις σας να σπέρνουν διχόνοια και σκανδαλισμό στον ελληνικό λαό και δεν θα έπρεπε να διεκδικείτε το αλάθητο. Όταν υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και μάλιστα ο ίδιος ο ΠΟΥ, που συνιστούν “για άνω των 12 ετών ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ η χρήση της μάσκας”, εσείς πώς αποφασίζετε την επιβολή μάσκας στους μαθητές όλων των βαθμίδων; Εμείς όταν ακούμε σαν γονείς την επιστημονική ιατρική κοινότητα και τον ΠΟΥ, να μιλάει για σύσταση και όχι για επιβολή, πως θέλετε να νιώθουμε; Και περιμένετε να μην αντιδράσουμε;

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να ακούσει το λαϊκό αίσθημα, τις ανάγκες του κόσμου και τα επιχειρήματά του, ειδικά αν μέσα στον κόσμο υπάρχουν και άνθρωποι με ειδικές γνώσεις πάνω στο θέμα. Το ήθος και τα έθιμα μιας κοινωνίας, επηρεάζουν το δίκαιό της. Το ίδιο και οι κοινωνικές συνθήκες και οι συνθήκες ζωής. Κάποτε ο ΕΟΔΥ, εν μέσω καραντίνας, μας έλεγε ότι η πολύωρη χρήση μάσκας είναι ανώφελη και επικίνδυνη κι έτσι αυτό έγινε νόμιμο, γιατί απλά ο κόσμος το αποδέχτηκε. Ακριβώς το ίδιο τώρα, αν αυτό (η υποχρεωτική πολύωρη χρήση μάσκας από τους μαθητές) θεωρείται νόμιμο, αλλά ο κόσμος δεν το δέχεται στηριζόμενος σε επιστημονικές γνώμες, δεν παύει να είναι νόμιμο; Αν εσείς βγάλετε ένα νόμο και οι πολίτες αντιδρούν, δεν είστε υποχρεωμένοι να υποχωρήσετε; Δεν μπορεί να αποφασίσει η κοινωνία δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αν κάτι είναι  ηθικό, χρήσιμο ή ωφέλιμο; 

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν και διαμηνύουμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας, προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε λόγο και άποψη για ο,τιδήποτε συμβαίνει σε αυτόν εδώ τον τόπο, πόσο μάλλον όταν αφορά τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Δεν δεχόμαστε ολοκληρωτικές και φασιστικές απόψεις. Εμείς σας ψηφίσαμε και δώσαμε ξεκάθαρη λαϊκή εντολή να υπηρετείτε τις ανάγκες μας. Αυτό είναι η Δημοκρατία την οποία επικαλείστε και θα υπακούτε τους νόμους και τους κανόνες της, όπως το κάνουμε κι εμείς. Επιτέλους θα πρέπει να μάθετε όλοι οι κυβερνώντες να μας ακούτε και να μας αφουγκράζεστε, αλλιώς η μαύρη ψήφος θα είναι αμείλικτη και θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η μάσκα του Φαρισαίου υποκριτού – σύγχρονη μάσκα κορωνοϊού
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Κρύβουν την θεραπεία του κορωνοιού για να προωθήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους!!
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 3ο από 3)
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;