Επικαιρότητα

Υποστηρικτικές δηλώσεις του μητροπολίτου Πειραιώς για τον π. Γεώργιο Σχοινά και τη Θεία Κοινωνία: “Ξεπεζέψτε από το καλάμι”

«Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν, υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι»… (μητροπολίτης κ. Σεραφείμ)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ως katanixi.gr έχουμε κοινοποιήσει και σχολιάσει πολλές φορές τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, άλλοτε με ύφος ελεγκτικό και άλλοτε με ύφος υποστηρικτικό. Έτσι κι αυτή τη φορά, θα τον συγχαρούμε για τη δημόσια ομολογία του και υποστήριξή του στον π. Γεώργιο Σχοινά κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή της κυρίας Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ.

Όπως είναι γνωστό στο πανελλήνιο, ένας ιερέας στο Κουκάκι εν ονόματι π. Γεώργιος Σχοινάς τόλμησε να κοινωνήσει δύο μικρά παιδιά από την πόρτα του του ιερού της εκκλησίας. Τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί “έπεσαν να τον φάνε”. Ο κ. Σεραφείμ, ωστόσο, δε δίστασε να τον υποστηρίξει δημοσίως, μιλώντας βέβαια ως απλός πιστός και όχι ως Μητροπολίτης, καθώς η Ιερά Σύνοδος επιτρέπει να γίνονται δημόσιες δηλώσεις μόνο από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Ο κ. Σεραφείμ αναφέρει πως η κίνηση του παπαΓιώργη να κοινωνήσει τα μικρά παιδιά δεν υπερέβη κανένα νόμο, καθώς τηρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Μάλιστα, συντάσσεται με την απόφαση του παπαΓιώργη και δηλώνει πως κι αυτός εάν τον καλούσαν να κοινωνήσει έναν ασθενή, θα πήγαινε.

Επιπροσθέτως, χρησιμοποιεί και την ιδιότητά του ως νομικός για να υποστηρίξει πως η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται από κανένα μέτρο ή νόμο! Αντιλαμβανόμενος, δε, το μένος κάποιων έναντι της Θείας Κοινωνίας, αντιδρά με τη φράση: “Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν.”

Εδώ θα θέλαμε, βέβαια, να παρακαλέσουμε τον κ. Σεραφείμ να μη συναινεί στην αναγνώριση της κοινής προσευχής των πιστών στον ναό, ως συγχρωτισμό και ως πιθανό μέσο μετάδοσης του ιού. Ας υπενθυμίσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό πως ο Ιερός Ναός ως Οίκος του Θεού που διακονείται από Αγγέλους, δεν αποτελεί χώρο μετάδοσης ασθενειών και δε χρήζει προφυλάξεων!

Τέλος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τονίζει πως όποιος προσβάλλει τη Θεία Κοινωνία, προσβάλλει και τη θρησκευτική ελευθερία μας διαπράττοντας κακούργημα βάση νόμου!

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από newsique GR.

Διαβάζουμε στο newsbeast.gr:


Με τη φράση «η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευθεί. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει καμία ασθένεια» θέλησε να δώσει το δικό του στίγμα για τον ιερεά που κοινώνησε πιστούς χθες από την πίσω πόρτα του ναού στο Κουκάκι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στο ΣΚΑΪ.
Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ότι μιλά ως απλός πιστός και όχι σαν Μητροπολίτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.

«Δεν έχει απαγορευτεί από την ΚΥΑ η Θεία Κοινωνία. Διαχωρίστηκε γιατί είναι η ουσία της πίστεώς μας. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια γιατί είναι ο Χριστός ο ζωντανός Θεός. Το βιώνουμε χρόνια τώρα, με τα θαύματα, με το υπερβατικό. Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα. Είναι άλλο πράγμα ο συγχρωτισμός και άλλο η κοινωνία», τόνισε, και συμπλήρωσε «αν με καλέσουν να κοινωνήσω κάποιον ασθενή σε ένα σπίτι δεν θα πάω;».

«Είμαι και εγώ νομικός και μπορώ να διαβάζω τους νόμους. Η ΚΥΑ δεν αφορά τη Θεία Κοινωνία. Αφορά τον συγχρωτισμό και τη μεγάλη συνάθροιση. Είναι άλλο πράγμα να μαζευτούν 500 άτομα και άλλο πράγμα το μυστήριο.Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ ο Ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».

Δηλώσεις του μητρ. Πειραιώς για τον π. Γεώργιο Σχοινά και τη Θ. Κοινωνία: “Ξεπεζέψτε από το καλάμι”

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: «Μία ισορροπημένη πρόταση»
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.