π. Νικόλαος Μανώλης

Η καλή θέληση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών δεν είναι κατά Θεόν

εικόνα άρθρου: Η καλή θέληση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών δεν είναι κατά Θεόν

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Προσφέρει ογδόντα εννέα Πνευματικά Κέντρα της Μητρόπολης του για εμβολιαστικά Κέντρα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η καλή θέληση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών δεν είναι κατά Θεόν

Γράφει ο π.Νικόλαος Μανώλης

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Συμεών, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Λαμίας και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, έκανε μια σειρά από προτάσεις, προκειμένου να στηρίξει  ακόμη περισσότερο τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. 

Οι προτάσεις του Μητροπολίτη αφορούσαν πρώτον σ’ ένα δυνατό κάλεσμα συμμετοχής στην αιμοδοσία, γεγονός που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα από την Ιερά Μητρόπολη και το Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, και στο οποίο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν  εντυπωσιακή.

Δεύτερον, αφού συνεχάρη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που δεν προβάλλουν fake news αλλά μόνο την αλήθεια (προφανώς αναφερόταν στον εορτασμό των Θεοφανείων από την τοπική Μητρόπολη, γιατί σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είναι γεγονός πως έδειξαν πλάνα από παλαιότερους εορτασμούς, για να σπιλώσουν την Εκκλησία ), έκανε μία πρόταση- πρόσκληση για ασφαλή υγειονομική αντιμετώπιση του ανοίγματος των σχολείων. Διέθεσε στις τοπικές αρχές τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των Ιερών Ναών της Μητρόπολης, για να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας. Με ενθουσιασμό τόνισε τη δυνατότητα που έχουν οι ιεροί Ναοί να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας, αφού διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές: Έτοιμες θέσεις με αποστάσεις δύο μέτρων ( όπως γίνεται για τους πιστούς), μικρόφωνα, πόρτες πολλές και πλούσιο εξαερισμό, αλλά και προθυμία από τη Μητρόπολη να καλύψει όποιες τυχόν ελλείψεις, δηλαδή προτζέκτορες και ατομικά θρανία για κάθε παιδί. Παραχώρησε μάλιστα και το Αμφιθέατρο της Μητρόπολης που έχει χωρητικότητα 375 θέσεων, προτζέκτορα, μικρόφωνα, ασύρματα μικρόφωνα, ίντερνετ, Wifi, High-speed. Ακόμα και …..πρόγευμα δήλωσε πως μπορεί να προσφέρει για τα παιδιά, που θα το ετοιμάζουν οι κυρίες της μητρόπολης συσκευασμένο με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Για να ενισχύσει την πρότασή του, προκειμένου να γίνει οπωσδήποτε αποδεκτή από τους τοπικούς άρχοντες, επικαλέστηκε και τη σύγχρονη τοπική ιστορία επί γερμανικής κατοχής, καθώς σύμφωνα με έγγραφα του επιθεωρηρή εκπαίδευσης λειτουργούσε σχολείο στον Παλαιό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία.  

Γνωρίζουμε ότι η εξεύρεση περισσότερων σχολικών αιθουσών προκειμένου να γίνεται μάθημα σε μικρότερα τμήματα μαθητών είναι πάγιο αίτημα- δίκαιο- των αριστερών παρατάξεων στη χώρα μας. Γι’ αυτό ο Μητροπολίτης δε διστάζει να προτείνει και το εξής εξωφρενικό κατά τη γνώμη μας. Δέχεται να είναι παρών στη διαδικασία των μαθημάτων που θα γίνονται  μέσα στους Ναούς κάποιος επόπτης από το επιτελικό Κράτος ή από κάποιο παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να παρακολουθεί μη τυχόν γίνει κάποια προπαγάνδα στα παιδιά. Άκουσον… άκουσον! Τί δικαιώματα δίνει στο Κράτος και στους άθεους και πώς απεμπολεί τα δικαιώματα της κυρίαρχης θρησκείας στη χώρα! Θαρρείς και δε ζούμε σε ορθόδοξη χώρα! Με τους καθηγητές και τους δασκάλους τους θα’ ναι τα παιδιά έτσι κι αλλιώς. Αλλά έχει φαίνεται επίγνωση ο Μητροπολίτης σε ποιά στυγνή δικτατορία της Νέας Εποχής ζούμε και με ποιους συνεργάζεται. Γιατί μπορεί να επικαλείται την περίοδο της Κατοχής για να δικαιωθεί, αλλά φαίνεται ξεχνά πως τότε υπήρχαν και οι αντιστασιακοί και οι δοσίλογοι που συνεργάζονταν με τον κατακτητή. Έχει σκεφτεί ο ίδιος και οι όμοιοι του σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκουν;  Στη συνείδηση του λαού μάλλον στη δεύτερη κατηγορία, και αυτό το συμπέρασμα επικυρώνεται από την τρίτη πρόταση του Μητροπολίτη.

Δεν ξέρουμε, αλλά εμάς αυτή η εικόνα με τους αποϊεροποιημένους Ναούς, τους απροσπέλαστους στους πιστούς, να μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας με θρανία και προτζέκτορες, δε μας ξυπνάει ιερές μνήμες κρυφού σχολειού όπως στο Σεβασμιώτατο, αλλά μνήμες ενός σύγχρονου διωγμού, αλά Εμβέρ Χότζα. 

Είναι  τραγική η κατάσταση! Μια ωραιοποιημένη μορφή υλιστικής αθεϊστικής δικτατορίας μαίνεται, με πρωτοπαλίκαρα τους ουμανιστές δεσποτάδες της αιρετικής μας εποχής! 

Η τρίτη  πρόταση του Σεβασμιωτάτου μας αφήνει πραγματικά ενεούς. Θέτει στη διάθεση των τοπικών αρχόντων και τα ογδόντα εννέα Πνευματικά Κέντρα της Μητρόπολης, για να γίνουν κέντρα ανίχνευσης του ιού, να γίνονται rapid test (σχόλιο δικό μας: για να φουσκώνουν τα κρούσματα), αλλά και εμβολιαστικά Κέντρα! Γιατί, όπως ισχυρίζεται, είναι παρών, όχι για να δημιουργεί προβλήματα, αλλά για να  βοηθήσει, να  συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο που έχει η πολιτεία (σχ.δικό μας: πρώτον να πείσει με επαίσχυντες λανθασμένες εγκυκλίους, και δεύτερον να συμβάλει στον μπόλιασμα ενός ολόκληρου λαού, με ανήθικα και επικίνδυνα μπόλια). Η προθυμία του, βέβαια, υπέρ των εμπολίων είχε εκδηλωθεί από το Μάιο.

Τόσος σκοτασμός έπεσε στους επισκοπικούς νόες; Δε φταίμε εμείς που μιλάμε για κατρακύλα! Μήπως θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για την έκδοση των ψηφιακών πιστοποιητικών μπολιάσματος; Μήπως θα μας καταδίδουν, αν δεν τα διαθέτουμε; Πόσο δικαιωνόμαστε όταν ήδη από το Μάιο μιλούσαμε για Εκκλησία των Ναζί! Σας θυμίζω εκείνη την ομιλία αναδημοσιεύοντάς την:

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μητροπολίτης Συμεών: Και στο κάτω κάτω, αν οι γάμοι είναι το πρόβλημα, ας μη…
Έμμεση ομολογία σύμπραξης από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών
Η ευγνωμοσύνη και η γαλήνη του κ.Ιερώνυμου
Επονείδιστη η επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό
Η εθελοτυφλία του επιστήμονα Δερμιτζάκη
Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ιερή αγανάκτηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων
– Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύτηκε ο αγιασμός των υδάτων στην ύπαιθρο
– Ελευθερία και υγεία (αποκαλυπτικό βίντεο)
– Τέτοια διαστρέβλωση ακόμη και ο Διάβολος θα τη ζήλευε!
– Όταν οι Ιεράρχες παροπλίζουν τους Αγίους
– Ένα απερίγραπτο παραλήρημα «ορθοδόξου» επισκόπου…
– Ανταρσία για γέλια και για κλάματα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.