Ελευθέριος Κοσμίδης

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο επίσημο ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.

εικόνα άρθρου: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο επίσημο ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το μυστικό παρασκήνιο στο Άγιον Όρος, η εξαγορά της σιωπής του ΙΣΚΕ, ομόφωνη σιωπή για το Σχίσμα στην Αφρική και οικουμενιστικό αλατοπίπερο…    

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Συνήλθε, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Θα σχολιάσουμε το ανακοινωθέν, γιατί εκτιμούμε πως δε δόθηκε αρκετή προσοχή στις σοκαριστικές λεπτομέρειες που κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές του.

Ο ΙΣΚΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

Η μισθοδοσία του κλήρου θεωρείται έργο-κατόρθωμα του Αρχιεπισκόπου, που “σπίτωσε” και τον ΙΣΚΕ, “..ενώ θα τελέσει και την Ακολουθία του αγιασμού των νέων γραφείων αυτού, τα οποία παραχώρησε η Ιερά Σύνοδος σε δικό της κτήριο” . Τώρα πια, όποιος ονειρεύεται αγώνες για το συνδικαλιστικό όργανο των κληρικών Ελλάδος κατά του Επισκοποκεντρισμού και της Δεσποτοκρατίας ας αλλάξει πλευρό! 

ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ;

Η εικόνα του «Άξιον Εστί» σπάνια εξέρχεται από το Άγιον Όρος και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτή είναι η πέμπτη φορά (οι προηγούμενες ήταν το 1963, 1985, 1987, 1999) και η δεύτερη για τη Θεσσαλονίκη μετά το 1985. Η έξοδός της αποφασίστηκε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ύστερα από σχετικό αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, για τις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η μητρόπολη στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα εξήλθε στην Κομοτηνή και τώρα στην Αθήνα. Πληροφορούμαστε εκ των έσω την ανησυχία Αγιορειτών Πατέρων, για το ενδεχόμενο να προσκληθούν σχισματοαιρετικοί και αχειροτόνητοι Ουκρανοί της ψευδοαυτοκέφαλης Εκκλησίας του Ντουμένκο, και να παρουσιαστεί το γεγονός ως επίσημη αναγνώρισή τους στην πράξη από το Άγιον Όρος ομόφωνα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Η αντίδραση από το Άγιον Όρος είναι σοβαρή και οι καταγγελίες αποκαλυπτικότατες. 

ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΝΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Ενημερώθηκε περί του Γράμματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’, “(..) ο Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας, «Έξαρχος» του Πατριαρχείου Μόσχας εν Αφρική, που καθαιρέθηκε από το υψηλό υπούργημα της Αρχιερωσύνης”. Η Δ.Ι.Σ. ομοφώνως αποφάσισε να γνωστοποιήσει, κατά παλαιά εκκλησιαστική τάξη, δι’ Εγκυκλίου Σημειώματος, την εν λόγω καθαίρεση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προφανώς η παλαιά εκκλησιαστική τάξη δε θεραπεύει την καινή εκκλησιαστική αταξία που θεμελιώθηκε με τη Νέα Εκκλησιολογία Βαρθολομαίου στην Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου στην Κρήτη, συνεχίστηκε με τις Αυτοκεφαλίες που μοιράζει ανεξέλεγκτα ως Πρώτος άνευ Ίσων, κλιμακώθηκε με την ιστορική “σκασίλα του” και τώρα ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του, καταγγέλλοντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον Πατριάρχη Μόσχας για εθνοφυλετισμό. Την ίδια ώρα η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο καταφεύγει στον (μασωνοκίνητο) ΟΗΕ για να καταγγείλει ένα νέο διωγμό κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με νόμο της κυβέρνησης του Εβραίου Ζελένσκι και τις ευλογίες του αχειροτόνητου ψευδοεπισκόπου Επιφανίου. Για όλα αυτά η Δ.Ι.Σ. σιωπά δίχως ίχνος ντροπής.   

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

Αποφάσισε να συγκατατεθεί στο αίτημα επίσκεψης του Προκαθημένου του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Καθολικού κ. Αράμ Α’, στην Αθήνα από 11ης έως 15ης Μαρτίου 2023. Αλλά και με την ανάγνωση ευχαριστήριας επιστολής του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, διά της οποίας υπέβαλε ευχαριστίες προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την χορήγηση υποτροφίας στον εφημέριο της εν Ελλάδι Ασσυριακής “Εκκλησίας”. 

Ότι σε όλα τα επίσημα έγγραφα, όλες οι παλαιές και νέες αιρέσεις αποκαλούνται με την “ιστορική¨ τους ονομασία ως “Εκκλησίες”, γιατί έτσι αποφάσισε η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου, πλέον δεν καταγγέλλεται από κανέναν. 

Τελικά τι συνέβη στο Κολυμπάρι; Αναγνωρίζουμε τις αιρέσεις ως “Εκκλησίες” και δουλεύουμε ψιλό γαζί τον πιστό λαό ή κοροϊδεύουμε τους συνομιλητές μας στους διαχριστιανικούς διαλόγους και ενώ τους λέμε πως τους αναγνωρίζουμε σαν Εκκλησίες στην πραγματικότητα τους θεωρούμε αιρετικούς; 

Στο άρθρο-κόλαφό του ο μακαριστός ομολογητής Γέροντας μας, π. Νικολάος Μανώλης, για Τα 11 Ψέμματα της Ιεράς Συνόδου στο κείμενο Προς τον Λαό (βλέπε σχετικά στο τέλος του παρόντος άρθρου) αναφέρει με πόνο ψυχής:
“Στην λεγομένη “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”, λοιπόν, για πρώτη φορά οι αιρέσεις ονομάστηκαν “Εκκλησίες”. Με το τέχνασμα ενός λεκτικού αυτοαναιρούμενου ακροβατισμού (οι ετερόδοξες εκκλησίες θα είναι ή ετερόδοξες ή εκκλησίες) δόθηκε το αμώμητο όνομα της κοινής μας μητέρας Εκκλησίας να το καπηλεύονται οι αιρετικοί. Έλεος, όλα να τα καταπιούμε αμάσητα πια;

Όσον αφορά το θέμα του διαλόγου, για τον οποίο όλοι κόπτονται, πουθενά στην Αγία Γραφή δεν υπάρχει εντολή διαλόγου. Δεν έδωσε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός εντολή “διαλεχθείτε με τα έθνη” αλλά “πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”. Ο δε Απόστολος των Εθνών Παύλος διδάσκει “αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού”. Ο διάλογος είναι το μέσον για να μεταδώσουμε τα νοήματα της πίστεως, έχει αρχή έχει και τέλος. Στις αποφάσεις της Συνόδου ορίζεται ότι ο διάλογος δεν πρέπει να έχει τέλος.

Η διαβεβαίωση ότι οι διάλογοι δεν σημαίνουν ούτε και θα σημάνουν ποτέ συμβιβασμό σε ζητήματα πίστεως προκαλεί θλίψη. Κανένας λόγος στο φυλλάδιο για τα αιρετικά κείμενα που έχουν υπογράψει οι αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων στις Συνελεύσεις του ΠΣΕ και στον διάλογο με τους Παπικούς (Μπάλαμαντ, Πόρτο Αλέγκρε, Πουσάν κτλ). Κανένας λόγος για τις συμπροσευχές. Κανένας λόγος για τα ημισυλλείτουργα του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα. Κάπου εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους καθώς, όσες περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των Ιερών Κανόνων και να αναφέρουμε, το αυτί των Οικουμενιστών Επισκόπων, Ιερέων και θεολόγων, δυστυχώς, δεν ιδρώνει”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ 3 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ

Α) Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος για την διεξαγωγή του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος, Στελεχών Νεότητος και Κατηχητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με κεντρικό θέμα: «Η βία ως ανθρωπολογικό πρόβλημα. Η ορθόδοξη θεώρηση». 

Οι συνοδικοί απέδειξαν, μαζί με τη συνέχιση της διοργάνωσης των θεσμών της εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής και Ιερατικών Κλήσεων αντίστοιχα πως κάποια πράγματα συνεχίζουν να γίνονται για το θεαθήναι. Η εκκλησιαστική μας διοίκηση βρίσκεται σε καταστολή. Ποιεί τα στοιχειώδη ως οργανισμός, γιατί έτσι γίνονται τα πράγματα, έτσι γινόντουσαν πάντοτε. Και όποια δήθεν προοδευτική φωνή ακούγεται, εκείνη απλά κοάζει με έπαρση τα πιστεύματα του νεοεποχίτικου δαιμονικού ανάποδου κόσμου. Καμία διάθεση αυτοκριτικής για τις κλειδαμπαρωμένες Εκκλησιές, για τη μετατροπή των Εκκλησιών σε εμβολιαστικά κέντρα, για την ντροπιαστική μετάθεση της ώρας της Αναστάσεως του Κυρίου, ουδεμία συγγνώμη από τους νέους και τον πιστό λαό. 

Η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων ανέβηκε στα ύψη και εμείς κάνουμε συνέδρια για τη βία. Θερμά συγχαρητήρια. Θα μπορούσατε να κάνετε και ένα συνέδριο για την φαλκίδευση της φιλίας, την αστυφιλία και τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα. 

Όποια όμως θεματολογία και αν επιλεγεί, όσο και αν επιδοτείται η Εξωτερική Ιεραποστολή, όσες εβδομάδες Ιερατικών Κλήσεων και αν διοργανωθούν, δεν μπορούν να κρύψουν την απουσία, το τεράστιο κενό των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν έχει Βίωμα Ορθοδοξίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.     

Β) Αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα Αυτής την Εκπαιδευτική Ημερίδα που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης Νεοπλασμάτων Πεπτικού (Ι.Μ.ΝΕ.ΠΕ.), το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, με θέμα: «Χειρουργική Ογκολογία Πεπτικού και Μεταμοσχεύσεις: Θεραπευτικές εξελίξεις και σύγχρονες τεχνικές», ορίζοντας Εκπρόσωπο Αυτής τον Σεβασμιώτατο Συνοδικό Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, ο οποίος και θα αναγνώσει σχετικό μήνυμα.

Η ενδοεκκλησιαστική προπαγάνδα για τη νομιμοποίηση των μεταμοσχεύσεων στην Ορθόδοξη Εκκλησία δε θα περάσει. Όσο το λαθρεμπόριο οργάνων σώματος ανθεί, (η εκτίμηση για το 2021 ήταν 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια με τάση για αύξηση 9,4%) η απάνθρωπη αυτή στάση απαγορεύεται να νομιμοποιηθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο κόσμος αντιδρά και η περίοδος χάριτος εξέπνευσε μαζί με τις ελπίδες που είχε αποθέσει ο πιστός λαός στην Εκκλησιαστική του ηγεσία και προδόθηκε από το Κολυμπάρι και έπειτα.

Γ) Ενημερώθηκε για την πορεία της οργάνωσης του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου επί τη συμπληρώσει εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ», το οποίο θα διεξαχθεί από την 12η έως την 15η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην εποχή της άυλης μετανεωτερικότητας».

Το σοβαρό περιοδικό Θεολογία, μετά το 2000 βιώνει ένα θεολογικό απορφανισμό. Ως όργανο της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος πάσχει από μια θεολογική ασφυξία, την οποία προξενεί η πίεση των εξωτερικών γεγονότων (κλιμάκωση των σχεδίων της μασωνοκίνητης Νέας Τάξης Πραγμάτων, ξεσπάθωμα των Οικουμενιστών Πατριαρχών και Αρχιερέων κ.ά.) αλλά και αδυναμία αντιμετώπισης κυρίως λόγω της πολιτικής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, όπως ο ίδιος την αποκάλυψε πρόσφατα σε μια τραγική συνέντευξη: Το περιοδικό Θεολογία πάσχει από το καρκίνωμα της κατάργησης της Συνοδικότητας στην Εκκλησία της Ελλάδος. Για να δούμε θα αρθρώσει λόγο Ορθόδοξο η Εκκλησία για τη μετανεωτερικότητα και τον μετανθρωπισμό; Θα τολμήσει να χαρακτηρίσει ψυχόλεθρο το Metaverse και εγκληματική την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και τα σχέδια για μια κοινωνία μοναδιαιοτήτων – singularities; Μήπως τελικά είναι πιο βολικό να υποκλιθούν στον Χαράρι και το συνάφι του; 

Αναμένουμε όλα τα συνέδρια και εννοείται πως θα επανέλθουμε για καθένα από αυτά ξεχωριστά. 

Κάπως έτσι αναγνώσαμε εμείς το εκτενές ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.,οι εργασίες της οποίας θα συνεχιστούν. Επειδή τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό, παραθέτουμε και τα ονόματα των μελών που την απαρτίζουν, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των αναγνωστών που μας τιμούν. 

Πρόεδρος:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος

Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος

Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος

Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος

Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος

Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Μάνης κ. Χρυσόστομος

Φθιώτιδος κ. Συμεών

Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος

Περιστερίου κ. Γρηγόριος

Αρχιγραμματεύς:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Γραφεία: Ι. Γενναδίου 14, 115 21 Αθήναι. – Τηλεφωνικό κέντρο: 210 72 72 202-210

Ηλεκτρονική διεύθυνση: holysynod@ecclesia.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τοποθέτηση των Αγιορειτών Πατέρων για τα εκκλησιαστικά δρώμενα στην Καβάλα και στη Θάσο
Ο προφητικός λόγος του π. Νικολάου Μανώλη και τα 11 ψέματα της Ιεράς Συνόδου για το Κολυμπάρι

Σχετικά άρθρα

Ποιός θα σταματήσει τη μετατροπή των Εκκλησιών σε τζαμιά;

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Απογυμνώνεται το αφήγημα των παγκοσμιοποιητών. Ο ΟΗΕ αδύναμος να επιβάλλει την ειρήνη και η UNESCO ανύπαρκτη όσον αφορά στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.