Επικαιρότητα

Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία

εικόνα άρθρου: Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία

Τους προτρέπει ακόμα και κατ’ οίκον Εκκλησίες να κάνουν, γιατί βλέπει με φωτισμένο νου ότι έρχεται ο καιρός των κατακομβών!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ξεχώρισε για ακόμα μια φορά ο λόγος του σεβαστού Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου ανάμεσα σε τόσα άλλα, αντιευαγγελικά, νεωτερίστικα γλυκανάλατα, επισκοπικά κηρύγματα που ως επί των πλείστων ακούμε από το μεγαλύτερο μέρος των μητροπολιτών. Το κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, θυμίζει κήρυγμα παλιών δεσποτάδων που το έλεγε η καρδιά τους και που δεν υπολόγιζαν τις επιπτώσεις και τις κυρώσεις που θα είχαν από την κοσμική ή εκκλησιαστική εξουσία, αρκεί να είχαν μαζί τους τον Χριστό.

Το θάρρος και η γενναιότητα αυτών των ελαχίστων σε αριθμό, επισκόπων πηγάζει από τη βαθιά τους πίστη στον Κύριό μας και την αδιαπραγμάτευτη θέση τους, όσον αφορά τις αλήθειες της Ορθοδοξίας μας. Σπάνιος και δυσεύρετος ο λόγος αυτός και ευλογημένο το ποίμνιο όταν το ποιμαίνει Επίσκοπος που δεν ορέγεται τη λάμψη του Επισκοπικού θρόνου και τις συνακόλουθες ανθρώπινες τιμές και δόξες, αλλά αισθάνεται την ευθύνη των ψυχών που του έχει αναθέσει ο Χριστός μας για να τις οδηγήσει κοντά Του.

Έτσι λοιπόν σε μια από τις ανοιχτές ενοριακές συνάξεις, όπως πληροφορούμαστε από το σχετικό δημοσίευμα, ο γενναίος Μητροπολίτης, μίλησε στους πιστούς με λόγο σύμφωνο με την Αλήθεια του Χριστού μας. Πιο συγκεκριμένα στην ενορία της Παναγίας Καταφυγιώτισσας στο χωριό Πλατανιστάσα και κατά τη διάρκεια της σύναξης, δέχτηκε ερώτηση γονέα σχετικά με τις μάσκες στα σχολεία. Ένα θέμα που απασχολεί και βασανίζει τους γονείς σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς η πολιτεία επέβαλε αυτό το απάνθρωπο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους μαθητές.

Ξεκάθαρη και αγιοπατερική η θέση του, λόγος αληθινού ποιμένα, που νοιάζεται για τα πρόβατα της ποίμνης του και που μεριμνά όχι μόνο για τη σωματική τους υγεία αλλά πρωτίστως για την ψυχική τους. Στηρίζει με το λόγο του τις ταλαιπωρημένες από το μισόκαλο διάβολο, ψυχές και δίνει την απάντηση, χωρίς ενδοιασμούς και φόβους. Αυτό έχει ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος. Να ακουμπήσει με ασφάλεια πάνω στη Μητέρα Εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νεόφυτος είπε: «Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα, θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα!

…Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια Κοινωνία μετά από 20 χρόνια, “δαιμόνων”! Όχι ανθρώπων! “Δαιμόνων”!

Η γνώμη μου είναι εύρετε τρόπο τα παιδιά σας να μην βάλουν ποτέ τους μάσκα! Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπεύθυνα σας το λέω!

Είναι προτιμότερο να μείνουνε λίγους μήνες χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα, της Ευρώπης. Σιγά τα γράμματα… “Ο Τοτός και οι Τοτοί”…

Κάμετε εσείς κατ΄ οίκον Σχολεία, ακούτε; Κάμετε κατ’ οίκον Εκκλησίες. Κάμετε κατ΄ οίκον Φαρμακεία. Θα δείτε σε λίγο, θα σας λεν σε λίγο “τέλειωσαν τα φάρμακα”…»

Όχι ως μισθοφόρος, αλλά ως γνήσιος ποιμένας ο Μητροπολίτης Μόρφου, στέκει στη μάντρα και βλέπει τους λύκους να έρχονται και προειδοποιεί και προφυλάσσει τα πρόβατα της ποίμνης του.

Τους προτρέπει ακόμα και κατ’ οίκον Εκκλησίες να κάνουν, γιατί βλέπει με φωτισμένο νου ότι έρχεται ο καιρός των κατακομβών. Πάλι η αληθινή Εκκλησία του Χριστού μας θα διώκεται. Ήδη διώκεται και βαστάζει τις οδύνες που της προκαλούν τα αλλοφρονούντα τέκνα της, κυρίως οι Επίσκοποι και Πατριάρχες. Τα βλέπει αυτά ο Σεβασμιώτατος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αφυπνίζει τον κόσμο.

Προχωράει και ακόμα παραπέρα και μιλάει για τα επερχόμενα δεινά, για να προετοιμάσει τις ψυχές. Να μην τις βρει στον ύπνο ο άρχων του κόσμου τούτου με τα όργανά του. Τους λέει χαρακτηριστικά «Άρα θέλουν το θέλημά μας, θέλουν την Ελευθερία μας. Θέλουν την ψυχή μας»! Αυτός είναι ο ρόλος του αληθινού Επισκόπου, αυτή η αποστολή του. Να αφυπνίζει συνειδήσεις, να εγείρει προς μετάνοια και άσκηση πνευματική, να ετοιμάζει τις ψυχές για Ομολογία Πίστεως. Αυτό δεν έκαναν οι Άγιοί μας; Δε νανούριζαν! Δεν κοίμιζαν τις ψυχές, αλλά καταδείκνυαν την ανομία και αντιστέκονταν στην επικράτησή της, παρακινούσαν δε, προς μετάνοια.

Δεν είναι πρώτη η φορά όπου ο Μητροπολίτης κ. Νεόφυτος αντιστέκεται σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει βαλθεί να αποτελειώσει την Εκκλησία του Χριστού μας. Οι δυνάμεις του κακού πολεμούν ποικιλοτρόπως την Αλήθεια. Και αυτό το γνωρίζει καλά. Ο π. Νικόλαος Μανώλης στο βιβλίο του “Βίωμα Ορθοδοξίας” αναφέρει: «… είναι θαύμα η κατανόηση της πίστης και η αναγνώριση της αίρεσης». Δεν είναι δηλαδή κάτι δεδομένο, κάτι κατά παραγγελία ή υλικό προϊόν για αλισβερίσι.

Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Νεόφυτος βιώνει αυτό το θαύμα της πίστης. Γι’ αυτό τον είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν να αντιδρά και να αντιστέκεται σε κάθε αντίθεη κίνηση της κοσμικής εξουσίας κατά της Εκκλησίας του Χριστού μας. Τον είδαμε να κατακεραυνώνει αυτή την τακτική με τους κλειστούς Ναούς και τις μάσκες εντός των ιερών Ναών. Αλλά και τα κηρύγματά του αποπνέουν αυτό το άρωμα της Ευαγγελικής Αλήθειας και της Αγιοπατερικής Παράδοσης, πάντα δεμένα άρρηκτα με την Ποιμαντική. Γιατί δεν είναι τα κηρύγματα των Επισκόπων λογύδρια επίδοξων πολιτικάντηδων όπως τα έχουν καταντήσει σήμερα η πλειάδα των Μητροπολιτών, αλλά έχουν ως μέγιστο σκοπό τη διαποίμανση των ψυχών! Δε φοβάται να μιλήσει και για αυτήν την υποτιθέμενη πανδημία όπως έκανε σε προηγούμενο κήρυγμά του, το οποίο έχουμε σχολιάσει ως Κατάνυξη και να υποστηρίξει ότι «…Μια αρρώστια θα την περάσουμε και είναι αναγκαίο να την περάσουμε, για να πέσει η μύτη μας ή μια συκοφαντία ή μια δίωξη,για να μπούμε κι εμείς στη σφαίρα της αγιότητας μαζί με την Αγία Τριάδα….. Όλα έχουν αξία στο μέτρο που μας προετοιμάζουν για την αιώνια ζωή. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε άγιοι».

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου που αγαπά ειλικρινά να ακούει τους Αγίους μας, να ακούσει και τη φωνή των Ομολογητών Αγίων, οι οποίοι εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως προέβησαν στην ευλογημένη Ιεροκανονική Αποτείχιση, και όμοια να πράξει και εκείνος!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κηρύττει τον Ανθρωπισμό/ουμανισμό
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Σε καιρούς μαζικής παράκρουσης
Οι μασκοφόροι και οι υποστηρικτές τους, δεν άκουσαν για τα θαύματα της Παναγίας;
Η προώθηση της μάσκας στους Ναούς από τον Αρχιεπίσκοπο (ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η Πάτρα, η μάσκα και ένα ερώτημα!
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;
Οι άλλες όψεις του νομίσματος
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 2ο από 3)
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.