“Σε θέματα όμως Πίστεως οφείλετε να ευθυγραμμίζεστε απολύτως, με την διδασκαλία της Εκκλησίας”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φίλος της Ιστοσελίδας μας, filoumenos, έγραψε το εξής σχόλιο στο άρθρο: Αχ! επίσκοπε Λαρίσης, «η Ορθοδοξία πληγωμένη φέρει αγκάθινο στεφάνι…»


Σχόλιο στο άρθρο: Αχ! επίσκοπε Λαρίσης, «η Ορθοδοξία πληγωμένη φέρει αγκάθινο στεφάνι…»

Σεβασμιώτατε,

στον αγιασμένο χώρο του Ναού δεν έχουμε κατάργηση κάποιων φυσικών νόμων, αλλά υπέρβαση. Έπρεπε να γνωρίζετε απ έξω και ανακατωτά την Γραφή, ειδικά εσείς ως Επίσκοπος, και όχι αυτό να είναι προνόμιο των αιρετικών.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: (Επι του Όρους ομιλία, Ευαγγέλιο Ματθαίου)
«τίς γὰρ μείζων ἐστίν, ὁ χρυσός ἢ ὁ ναὸς ὁ ἁγιάζων τὸν χρυσόν». Βλέπετε λοιπόν ότι ο Ναός δεν είναι όπως ένα Super Market, και ότι αυτό το κτίριο ο Θεός θέλει να ΕΝΕΡΓΕΙ υπερφυσικώς όπου βούλεται;

Αλλά και εκτός Αγίας Γραφής, και στην ζωή της Εκκλησίας φαίνεται αυτό. Κάθε Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως η Εκκλησία θέτει τον Τίμιο Σταυρό προς προσκύνηση από τους πιστούς. Άραγε εάν ευρισκόμενος στην σειρά μου να τον ασπαστώ, μπροστά από εμένα, είναι άτομο με μεταδοτική ασθένεια, θα μολυνθώ από την προσκύνηση μου αυτή; Θα ήταν δυνατόν η Εκκλησία να ρισκάρει την υγεία των μελών της μέσα στους Ναούς; Και χίλια άλλα παραδείγματα μπορούν να ειπωθούν.
«Όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις». Συνεπώς ο χώρος του Ναού είναι χώρος εξαγιασμένος και δεν είναι δυνατόν να προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο.

Σε ότι δεν έχει σχέση με ζήτημα Πίστεως έχετε την εξουσία ως Επίσκοπος να διαφοροποιείστε και να ενεργείτε ελευθέρως και αυτοβούλως στην Επαρχία σας. Σε θέματα όμως Πίστεως οφείλετε να ευθυγραμμίζεστε απολύτως, με την διδασκαλία της Εκκλησίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra